2020-03-19 08:38:10• hírek • Bede Emőke

Tűz a szatmári börtönben: spontán lázadás miatt gyújtogattak a rabok

Amint arról korábban beszámoltunk, szerda este egy, a szatmári büntetésvégrehajtási intézetben kialakult tűzesethez riasztották a helyi tűzoltókat. A lánglovagok három tűzoltóautóval vonultak a helyszínre, ahova rajtuk kívül három SMURD-rohammentő, illetve a mentőszolgálat további négy mentőautója is kisietett.

A tűzoltóság első közleménye szerint a tüzet sikerült megfékezni, viszont a tragédia következtében három fogvatartott személy életét vesztette, kettő pedig súlyosan megsebesült. Az oltási műveletet követően a sérülteket a helyi kórház sürgősségi osztályára szállították, illetve a helyszínen további öt személyt részesítettek ellátásban a mentőszolgálat munkatársai. Az ő állapotuk nem indokolta a kórházba való szállítást.


Nem sokkal az incidens után az Országos Börtönigazgatóság (ANP) közleményt adott ki, melyben több, fontos részletről is tájékoztatnak. A közreadott dokumentum szerint a tűz az esti létszámellenőrzés után, egy tízfős cellában alakult ki egy spontán lázadás következében. Ennek okáról egyelőre a börtönnek nincsenek információi, viszont azt pontosítják, hogy a létszámellenőrzéskor még semmilyen elégedetlenségre utaló jelzést nem kaptak az őrök. E kérdésre, illetve arra, hogy kit is terhel pontosan felelősség, csak a belső vizsgálat lefolytatása után lehet pontos választ adni. Az azonban biztos, hogy a mindent átható füst miatt az egész körletet ki kellett üríteni, további egészségügyi ellátásra azonban nem volt szükség, a többi rab és a személyzet is épségben megúszta az incidenst.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: